‘Yabancı dil eğitimi farklılaşacak’
Ankara’da Yabancı Dil Eğitimi Kalitesi Projesi Başlatıldı
Ankara’da, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Konseyi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen ‘Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi’nde Kalitenin Artırılması Projesi’nin açılış toplantısı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Avrupa Konseyi Demokrasi Direktörü Matjaz Gruden, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Büyükelçi Thomas Hans Ossowski katıldı.
‘Günümüzün İhtiyaçlarına Uygun Eğitim İçin Adımlar Atılmalı’
Bakan Yusuf Tekin, iletişimin artık yazılı metinler yerine sözlü iletişim ve anlama becerileri üzerine kurulduğunu vurgulayarak, yabancı dil eğitiminde yapılan değişikliklerin günümüz gereksinimlerine daha uygun hale getirildiğini ve eğitim programlarının gözden geçirildiğini belirtti. Tekin, öğretmenlerin öğrencilerle etkili iletişim kurabilmesinin öneminin altını çizdi.
‘Eğitim Küresel Barış İçin Hayati Önem Taşıyor’
Bakan Tekin, yabancı dil derslerinde değerlendirme süreçlerinin artık 4 temel beceri üzerinden yapıldığını ve yabancı dil öğrenimine en uygun yaşın 5. sınıflar olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda, pilot uygulamaların sonuçları değerlendirilerek yabancı dil sınıflarında dönüşüm sürecinin başladığını kaydetti. Tekin, yabancı dil eğitiminin evrensel barış için önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye’deki yabancı dil eğitimini insanlık mutluluğu, adaletin sağlanması ve dünya barışı için atılmış bir adım olarak gördüğünü dile getirdi.